(Re)Direcționează 2%

REDIRECȚIONEAZĂ 2% din impozitul pe venit și ajută un copil din mediul rural să rămână la școlă!

Sprijină  educația în rândul copiilor din mediu rural!

Redirecționează 2% către Asociația GISU și ajută-ne să creștem numărul de copii, beneficiari ai programului ”Pas cu pas, spre o lume mai bună”.

În 2018 ne-am propus să susținem peste 500 de elevi din mediul rural, să rămână la școală!

Știai că:

• Suntem pe primul loc, la capitolul abandon școlar, la nivel european?n(1 din 2 copii de la sate România se află în risc de sărăcie și/sau excluziune socială);
  • În majoritatea cazurilor de abandon școlar, principala cauză este sărăcia? (1 din 4 copii au renunțat la școală din cauza sărăciei și a rezultatelor proaste la învățătură);
  • Doar 2 din 10 copii, din mediul rural, ajung să facă studii superioare? (doar 20% dintre copii de la sate reușesc să facă o facultate).

În prezent, prin programul ”Pas cu pas, spre o lume mai bună”, Asociația GISU desfășoară activități cultural-educaționale și de ajutorare a peste 350 de copii defavorizați din mediul rural, din județul Iași.

Anual, elevii din cadrul programului, beneficiază de:

• Acțiuni și activități de implicare, dezvoltare și responsabilizare civică;
  • Programe educaționale de formare, consiliere și orientare școlară;
  • Asigurarea periodică cu alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şcolare, materiale igienico-sanitare, ș.a.

Redirecționează formularul 2% și ajută-ne să creștem numărul copiilor beneficiari ai programului, la 500, în sesiunea 2018-2019.

Procedura nu implică niciun cost, iar redirecționarea se face din impozitul deja încasat de către stat, pe 2017.

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune direcţionarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizaţie non-guvernamentală (asociaţie, fundaţie etc.) doreşte. Practic în acest fel, transmiţi statului modul în care dorești să fie cheltuită o parte din impozitul pe venit.

Redirecţionarea  este  gratuită,  adică  nu  duce  la  nici  o cheltuială  suplimentară  pentru persoana care completează formularul respectiv. Suma NU reprezintă o sponsorizare sau o donaţie, ci este o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către sectorul neguvernamental. Redirecționarea se face anual, din impozitul pe care statul vi l-a oprit pentru salariul din anul precedent.

Te-am convins? Dacă da, atunci iată câţiva paşi simpli de redirecţionare 2% către Asociația GISU:

Pasul 1: Descarcă!

Descarcă formularul 230 (daca ai realizat venituri doar din salarii) sau formularul 200 (dacă ai venituri din alte activități independente: PFA, IF, II, etc.);

Pasul 2: Completează!

În formularul 230, completează cu majuscule datele tale la punctul I și scrie doar 2% in dreptul sumei, la punctul II. Organul fiscal va calcula și va direcționa suma în limita acestui cuantum. Apoi semnează la punctul IV în dreptul semnăturii contribuabilului.

Pasul 3: Depune!

Depune formularul direct la registratura organului fiscal sau trimite formularul prin poştă, cu confirmare de primire, la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu.

Pentru mai multe detalii contactează-ne la nr. de tel.: 0754.276.294 sau la gisuassociation@gmail.com.

Pas cu pas, împreună, spre o lume mai bună!